Keerwanden

Betonnen keerwanden voor alle toepassingen

Keerwanden zijn betonnen elementen in de vorm van een wand die voor vele doeleinden ingezet kunnen worden. De elementen worden vooraf gefabriceerd, waardoor ze slechts op de juiste plek geplaatst hoeven te worden voor gebruik. Hiermee bieden keerwanden de vele voordelen van een betonnen muur, maar dan zonder de tijd die het normaliter kost de muur te storten en te laten drogen. Keerwanden worden, vanwege hun veelzijdigheid en snelle plaatsing, voor vele verschillende toepassingen gebruikt. Van het aanleggen van snelwegen, tot het creëren van verschillende niveaus in uw achtertuin.

Wil je meer informatie over keerwanden van MBS Beton en hun mogelijke toepassingen? Klik hieronder om verder te lezen.

Categorieën

L-wanden CLF10GS

L-wanden CLF10G / CLF12G

L-wanden ML-X

L-wanden met hiel ML-XD

L-wanden DLF10GS

L-wanden ML-XV

vragen, offertes of direct bestellen?

Vragen over producten of wens je een vrijblijvende offerte? Neem contact op met een van onze adviseurs die je graag verder helpen.

Hoge kwaliteit wanden van MBS Beton

MBS Beton levert keerwanden van hoge betonkwaliteit. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten projecten waarbij deze wanden ingezet kunnen worden, van groot tot klein. We geven je graag eerlijk advies over onze producten en staan je waar mogelijk bij met het realiseren van jouw project. Dat betekent vrijblijvend advies, maatwerk waar nodig en snelle levering en plaatsing van onze betonproducten.

Keerwanden in verschillende afmetingen

Keerwanden zijn leverbaar in diverse afmetingen. Afhankelijk van de variant keerwand die je nodig hebt zijn onze elementen leverbaar in hoogte variërend van 50 cm tot 400 cm. Ook de lengte en diktes van onze producten varieert, waardoor er altijd wel een constructie te maken is die perfect aansluit op wat je voor ogen hebt.

Verschillende varianten keerwanden

Keerwanden zijn er in verschillende varianten. De verschillen hebben met name te maken met de vorm, die weer van invloed is op de belasting die de wanden kunnen dragen. Welk type wand het beste kan worden geplaatst is dus afhankelijk van hoe de keerwand zal worden gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende varianten keerwanden:

Enkelkerende keerwanden of L keerwanden

L keerwanden worden ook wel enkelkerende keerwanden genoemd. Aangezien deze keerwand maar aan één kant een voet heeft, kan deze ook maar van een kant worden belast. Enkelkerende keerwanden worden veel toegepast bij het opvangen van hoogteverschillen.

Dubbelkerende keerwanden of T keerwanden

T keerwanden worden ook wel dubbelkerende keerwanden genoemd. Deze keerwanden beschikken over een voetstuk in de vorm van een T, met dus aan beide kanten van de wand een voetstuk. Zodoende hebben deze wanden voldoende stabiliteit om van beide kanten belast te worden, waardoor ze uitermate geschikt zijn om te worden toegepast voor de opslag van bijvoorbeeld zand en grind.

Keerwanden met verkeersbelasting

Wanneer keerwanden ingezet worden in situaties waarbij verkeer circuleert over de ondergrond die door de keerwand wordt gekeerd, is extra wapening van de betonnen keerwanden noodzakelijk. Dit is omdat het verkeer ervoor zorgt dat de bovendruk op de ondergrond toeneemt. MBS Beton levert verschillende opties keerwanden van hoge betonkwaliteit met voldoende stabiliteit voor toepassingen in het verkeer. De wapening die wij toepassen is conform de voorgeschreven bewapening van keerwanden voor toepassing in het verkeer.

Hoekwanden

Voor alle betonnen wanden die wij aanbieden zijn ook alle mogelijke hoekwanden beschikbaar die aansluiten op de betreffende keerwanden. Zo kun je altijd een hoek toevoegen aan een rij wanden.

Meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Beoordelingen

Wat zeggen onze klanten over ons?

4.5 / 5.0
5/5
DennisBuiter beton
Lees verder
Wij kenden MBS alleen oppervlakkig. Omdat er bepaalde keerwanden bij een ander leverancier niet leverbaar waren, kwamen we met elkaar via de vertegenwoordiger in gesprek. Dit eerste gesprek verliep naar wens van beide zijden. Wanneer wij informatie willen hebben over de voorraad, nemen wij contact op met Soest, waar we dan gelijk antwoord krijgen. Voorraad, dus snelle levering is voor ons erg belangrijk, hierdoor kunnen we zaken doen. Verder hebben we tot op heden nog geen spijt van onze afname.
Cees NettenTuinontwerpburo
Lees verder
Er wordt op een prettige manier meegedacht en gecommuniceerd. De levering was snel en werd volgens planning afgeleverd. Keerwanden zijn mooi glad en maatvast en inschuif systeem zorgt ervoor dat ze zuiver te plaatsen zijn. Prijs / kwaliteit is prima. Volgende keer zeker weer bestellen bij MBS Beton.
Willem de VriesBUMA Handel
Lees verder
BUMA Handel doet al jaren zaken met MBS beton. We kunnen met de MBS keerwanden zowel onze agri als onze infra klanten bedienen. We kunnen vlot schakelen door de korte lijnen met verkoop en planning. Waar gehakt wordt vallen ook wel eens spaanders. Maar als het al eens fout gaat, komen we hier met elkaar altijd weer uit.
Avezaat
Lees verder
De korte lijnen en het vakkundige advies van Oscar zorgen ervoor dat wij het een zeer prettige samenwerking vinden.

Keerwanden in diverse uitvoeringen

Ben je op zoek naar keerwanden met een andere uitstraling?

Patronen

Keerwanden zijn bij uitstek functionele producten, echter soms wil het oog ook wat. Om je hierin tegemoet te komen kunnen wij nadat wij keerwanden plaatsen, deze wanden voorzien van verschillende patronen en kleuren. Zo kunnen wij door middel van een dergelijke afwerking een wand neerzetten die bijvoorbeeld overkomt als bakstenen muur. Wij hebben verschillende patronen beschikbaar die in diverse kleuren op jouw wand aangebracht kunnen worden.

Structuren

Voor het gebruik in projecten waarbij een specifieke uitstraling bewerkstelligd dient te worden kunnen wij keerwanden plaatsen die voorzien zijn van een speciale structuur. Zo geef je met dergelijke wanden net wat extra’s aan jouw project. Denk je bijvoorbeeld aan keerwanden voorzien van een natuurlijke stenen structuur, waardoor jouw keerwand oogt als een natuurstenen muurtje.

overige Kleuren

Indien u op zoek bent naar een keerwand met een wat andere uitstraling dan het traditionele grijs waarin wanden geleverd worden, bieden wij bij MBS Beton ook elementen aan die leverbaar zijn in de kleur antraciet.

Veelgestelde vragen over keerwanden

MBS Beton is al meer dan 20 jaar een autoriteit op het vlak van keerwanden en andere betonproducten. Dat wij beschikken over de nodige ervaring om jouw project tot een succes te maken, blijkt uit de meer dan 10.000 projecten die wij de afgelopen 20 jaar uitgevoerd hebben. Gedurende de jaren hebben we dan ook vele leuke samenwerkingen gehad, waaraan we een mooi netwerk van onder andere lokale hoveniers en grondwerkers hebben overgehouden. Door deze samenwerkingen kunnen we snel handelen en is jouw grondkering geplaatst voor je het weet.

MBS is volledig gecertificeerd volgens KOMO en Kiwa keurmerk en CE markering. Voor jouw als klant betekent dit een stukje zekerheid over de hogere kwaliteit en langere levensduur van de betonproducten die je in onze webwinkel of brochure vindt.

Indien je meer wilt weten over de kosten van de toepassing van keerwanden binnen jouw project, adviseren wij je eens vrijblijvend contact met ons op te nemen. We geven je graag helder advies en maken inzichtelijk op welke wijze het totale kostenplaatje tot stand komt.

Keerwanden worden voor vele verschillende toepassingen gebruikt. In de kern zijn keerwanden rechtopstaande betonplaten die ontworpen en gemaakt zijn om grond te keren. Zodoende kunnen keerwanden dus worden ingezet voor het opvangen van hoogteverschillen bij de bouw van bijvoorbeeld parkeer terreinen. Keerwanden zijn ook zeer geschikt voor de aanleg van kademuren en grachten, kelders, wegen en wegbermen, vijvers of zelfs een plantenbak, die gemakkelijk gemaakt kan worden met keerwanden van 50 cm hoogte.

Met keerwanden kan ook een sleufsilo gebouwd worden, die gebruikt kan worden om zand, grond of grind in op te slaan. Een sleufsilo is een afrastering van keerwanden die aan een zijde open is, zodat een vrachtwagen naar binnen kan rijden om gevuld te worden met het desbetreffende materiaal. De sleufsilo is ook in de agrisector een veelgeziene toepassing, waarbij hij dient voor bijvoorbeeld mestopslag of de opslag van geoogste gewassen zoals aardappels of bieten. Ook kunnen keerwanden gebruikt worden voor de opsluiting van vervuilde grond.

Doorgaans onderscheiden we L keerwanden en T keerwanden. Deze onderscheiding heeft voornamelijk te maken met de vraag of de keerwand van een of van twee kanten belast kan worden.

Een enkelkerende wand, ook wel een L keerwand, heeft slechts aan een kant een voet, waardoor deze slechts vanaf één kant belast kan worden. Deze keerwand is met name zeer effectief als oplossing voor hoogteverschillen aangezien er bij hoogteverschil slechts sprake is van belasting van één kant.

T keerwanden, of dubbelkerende keerwanden, kunnen van beide kanten belast worden. Deze keerwanden zijn dan ook geschikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van meerdere sleufsilo’s naast elkaar, waarbij de belasting van beide kanten kan komen en variabel is.

Zaken die van invloed zijn op het kostenplaatje zijn onder andere de vraag of jouw keerwanden uit voorraad leverbaar zijn, of jouw project maatwerk betreft en wat de hoogte van de transportkosten zullen zijn. Het een en ander is dus sterk afhankelijk van de aard van jouw project. Neem eens vrijblijvend contact met ons op, dan berekenen we samen wat jouw project ongeveer zal gaan kosten.

In contact komen met MBS kan zowel telefonisch (035 588 18 39) als via e mail (info@mbsbeton.nl).

Volg MBS Beton

Op social media

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en beurzen op social media.

Download de

MBS brochures

Download hier onze MBS Infra en MBS Agri brochures voor meer informatie.