Dhr. Zeeuw uit Schipluiden gaat voor groen

Op het erf van dhr. Zeeuw in Schipluiden is onlangs de eerste sleufsilo gerealiseerd. Dhr. Zeeuw heeft samen met zijn zoon een melkveebedrijf bestaande uit 65 melkkoeien. Dit jaar wordt er voor het eerst mais geoogst en ingekuild en daarom werd het tijd voor de eerste sleufsilo.

Bij het bepalen van de maatvoering voor de sleufsilo is dhr. Zeeuw geholpen door een goede vriend die al eerder ervaring op had gedaan met het realiseren van sleufsilo’s. Er is bewust gekozen voor een werkbare hoogte van 1,35 meter zodat het zicht over het land niet belemmerd wordt. Ook de groene wanden die aan één zijde van de sleufsilo gebruikt zijn, zijn een bewust keuze geweest. Op deze manier past de sleufsilo beter binnen het agrarische landschap. Daarbij is het ook heel mooi meegenomen dat de groene wanden doordat deze geïmpregneerd zijn, beter beschermd zijn tegen de aantasting door zuren en de aanhechting van vuil. Hierdoor gaan de wanden langer mee dan standaard wanden.

Dhr. Zeeuw is tevreden met de sleufsilo. Het resultaat is geworden zoals hij gehoopt had. Dhr Zeeuw is o.a. te spreken over de tussenwand die zonder naad op de bestaande betonplaat aansluit. De buren hebben nog geen reactie gegeven op de nieuwe sleufsilo maar wij gokken dat de groene sleufsilo zo goed bij het landschap past dat hij hen nog niet is opgevallen.  

Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8237.12.084.B05