Uniek project in Oudemirdum

Op het duurzaam melkveebedrijf van de fam. Westra in Oudemirdum is samen met onze wederverkoper Edze Trading een uniek project aangelegd. Op het bedrijf is een nieuwe mestopslag aangelegd waar bovenop sleufsilo’s zijn gebouwd.

De nieuwe mestopslag heeft een inhoud van ongeveer 5000 kuub waarboven 2 sleufsilo’s zijn geplaatst van 60 bij 14 meter. Voor het realiseren van de sleufsilo’s is gebruik gemaakt van sleufsilowanden van het type van het type CLAGRI-264

In de 4 meter ruimte tussen de 2 sleufsilo’s is nog een biomassa opslagput gecreëerd voor de opslag van producten voor de vergistingsinstallatie welke op het bedrijf aanwezig is.

De sleufsilo’s zijn aangelegd om op juiste wijze het melkvee op het bedrijf van hoogwaardig geconcerveerd ruwvoer te kunnen voorzien. Looplijnen, snelheid van inkuilen maar zeker ook optimale concervering speelden een rol bij het maken van de afwegingen. De hoogwaardige keerwanden van Edze Trading / MBS beton, met daarbij de begeleiding en advisering wat een modern melkveebedrijf wenst, passen in dit plaatje.

Bedrijfsituatie; Op het melkveebedrijf van de Fam. Westra worden ongeveer 260 melkkoeien gehouden met bijbehorend jongvee. Al het gebruikte ruwvoer wordt op het bedrijf zelf geteeld in perfecte harmonie met de prachtige omgeving waarin zij werken. Dit wordt gecombineerd met een Co-vergistingsinstallatie van 600kW en een moderne windmolen van 900 kW.

Verder zijn alle daken op het bedrijf voorzien van zonnepanelen, en wordt actief gewerkt aan natuurbeheer in de omgeving.

www.betonpleats.nl

Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8237.12.084.B05